24 Eylül 2010 Cuma

ramazanda yaptıklarım ve bir akşam çayı;

ramazan ayında ilk sırada ürettiğim işim bu! danteli çok sevdiğimi biliyorsunuz; buda sevgimin ispatlarından biri işte; kare kare dokunan sabır işi bir model.. belki daha zorlarıda var biliyorum ama iş'den sonra yaptığım için kolay sınıfına girmeyeceğine eminim.. arkası sadece kutu kutu olarak ördüm ve kenar dantelinide fırfırlı olacak şekilde tamamladım.. kardeşim emine buradayken kavanoz kapaklarımı boyamamda bana fikir verdi; daha önce duvar stickerinden kalan ve sakladığımız çerçeve yapışkanları şablon olarak kullanıp beyaz akrilik boya ile boyadığım kavanoz kapaklarına yaldız ile boya baskı yaptım.. renkli olarak da düşünülebilir..
ve bu akşam yağmur ile birlikte gelen misafirim çelebi74'e hazırladığım akşam kahvaltısı;
ev yapımı kayısı ve gül reçeli, soslu domates kurusu, köy peyniri ve fasulye kavurması.
fasulye kavurmasını; önce yarım kilo fasulyeyi ayıklayıp suda haşladım, sonra bir soğanı pembeleşinceye kadar kavurdum ve iki domatesi küp küp doğrayıp ilave ettim ve biraz daha kavurdum. ardından fasulyeleri ilave edip bir iki karıştırdıktan sonra tuzunu katıp bir yumurta kırdım üzerine ve karıştırıp yumurta istediğim şekilde pişince baharatını ilave edip servis ettim.

3 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

eline sağlık sultanım; harika lezzetlerdi.. yaptığın elişleri de öyle.. yastığa olan hayranlığımı anlatamam.. birde çantan vardı onu da yayınla bir ara.. bekliyorum.. muck..

Nilgün Komar dedi ki...

şekerim fasulyeden gene yapsana bir cuma akşamı sana geleceğim gene :) bak kursada başlıyorum yeniden :) ahhh ahhh bana hukuk çalıştırırsın :))

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Çok güzeelll. Çocukluğumda annem de yumurtalı fasülye pişirirdi ama nasıl yapardı bilmiyorum. Bir sormam lazım. Neredeyse 30 senedir yemedim.. Afiyet olsun size, ellerinize sağlık.