11 Eylül 2012 Salı

kedicikli sevrislerim

İki yıl önce sarı zemin üzerine gelincikler yaptığım servisimi uzun süre kullanınca sıkıldım ve servislerimi yenileme zamanı gelmişti artık. yıllar önce okullarda kullandığımız kara tahta üzerine beyaz tebeşirle çizdiğimiz resimlerden esinlendiğim servislerimi koyu griye boyayıp üzerine de beyaz boya ile bu sevimli kedicikleri ve köpekçiği çizdim.

 kedicik çiziğim servislerin tam karşı köşesine balık kılçıkları, köğekçiğin karşısınada sevimli bir kemik çizdim. Ve ardından servislerimi su bazlı parlak vernikle vernikledim. Bu ramazan sahur ve iftar sofralarımızı süsleyen bu güzel servisleri uzun yıllar kulanmayı düşünüyorum. Bakalım bunlardan ne zaman sıkılacağım. Bu servisler beni ilkokul yıllarına; kara tahtaya tebeşirle resim çidiğimiz, dünyanın bizim etrafımızda döndüğü yılların çok yavaş geçdiği, o güzel yıllara geri döndürdü;

Şimdilerde zaman su gibi akıp geçiyor; günler, haftalar değil; aylar ve hatta yılların nasıl geçtiğini anlayamıyoruz. Ve yaşlanıyoruz. farkına varmadan!

2 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

çok güzel olmuşlar gerçi eski hallerinide seviyordum ben ama böyle de başka başka olmuşlar... süpersin...

Hasibe İpek dedi ki...

pek şeker olmuşlar,insan bu servislerde yemeğini yerken gerçekten de çocukluğuna döner,çizgi film gibi olmuş..Neşeli yemekler sunman dileğiyle canım.
yayla çorbası da çok iştah açıcı görünüyor,olsada yesek bol naneli,sıcak sıcak:))